torstai 11. lokakuuta 2012

Treeni ruokavalio Woo Doo:ta pienestä päästäni

Aloitetaan siitä, että mielipiteitä ravinnosta, oikein syömisestä, ja ruokavaliosta on yhtä monta kuin tuksulla hiuksenpidennyksiä, eli ihan sopivasti. Mun mielipide on vain yksi monista.

Ja sitä voi ja pitää soveltaa, omien tottumuksien, allergioiden, ja mieltymysten mukaan. Kaikilla on erilainen elämänrytmi, aikataulut. Toisella on 4 muksua, joista 2 aina nuhassa, ja toisella on kundikaveri, joka ei syö mitään saatanan salaattia, ja yks on duunissa mäkkärissä, josta saa duunipäivän jälkeen mukaan ihania makkosen hamppareita. Ei aina pysty tai kerkee syömään niin kuin haluis, jostain pitää aina joustaa.

On joitain perusjuttuja, jotka helpottaa "oikein" syömistä. Yks tärkeimmistä on:

Suunnittele etukäteen, mitä aiot syödä, tai mitä ruokaa aioit laittaa seuraavan parin päivän aikana.

Mieti valmiiksi mitä menet kaupasta hakemaan, tee itsellesi lista, ja noudata sitä. Voit ostaa tarvikkeet valmiiksi seuraavan kahden päivän aamupaloihin, lämpimiin aterioihin, välipaloihin, iltapalaan.

Toinen hyvä neuvo:

Älä mene nälkäisenä kauppaan.

Jos menet nälkäisenä kauppaan pyörimään, tuloksena sulla on ostoskori täynnä suffeleita, donitsei, nugettei, majoneesia, sipsejä, kaakaota, ja ihan vaan sen takia, ettei sulle tulis pahamieli, ja voit oikeuttaa itsellesi sun "pahat" ostokset, niin ostit paketin vähä hiilarisia, gluteiinittomia, väriaineettomia luomukalkkuna nakkeja.

Kolmas kikka (kikka on muuten edelleen hot ja pop)

Yritä innostua ruoanlaitosta, ja jos et innostu, laita puolisosi innostumaan.

Moni luulee että terveellinen elämäntapa, ja ruoanlaitto on kallista, ja vaivanloista, joka vie aikaa. Bullshit. Sen valmisruoan lämmittämiseen mikrossa, ja sen syömiseen menee 2min vähemmän, kuin helpon terveellisen aterian tekemiseen. Ja jos sulla ei ole sitä kahta ylimääräistä minuuttia sun elämässä, sä saat sen sieltä, kun teet kauppalistan ennen kauppaan menoa. 

Säästät sen siinä kun pyörit pakastepizza kaapin edessä kaupassa, ja mietiskelet, olisko se Grandiosa, Dr. Öetker, Billys pizza vai joku muu suonet tukkoon herkuista. Tottakai sä saat rahaa poltettua jos syöt ainoastaan luomua, orgaanista, männyn siitepölyä, tuoretta guavaa, norjalaista ainoastaan vasemmalla kädellä poimittua retiisiä Fjödgynin laaksosta, yms hifistely sälää.

Se, kun sä opit, ja innostut laittamaan oman ruokasi, ja tiedät mitä se sisältää, ja kuinka hyvältä se maistuu ja on terveellistä...samaa tunnetta voi verrata siihen kun alkaa innostumaan tytöistä/pojista/molemmista ylä-asteella, ihan mistä tykkää.

Neljäs ja paras neuvo:

Muista pitää herkkupäivä.

Donitsei! Bursaa! Tacoi! Päkyy! Sushii! Kebbee! Punkkua! Valkkaria! Suklaata! Kaikil meillä on herkkumme mitä ei voi vastustaa.

Sitä minkä hyvänolon tunteen se antaa, voi verrata päihteisiin, seksiin, jouluun. Ja niin sen pitääkin olla. Kun sä olet panostanut 6 päivää viikosta siihen että sun keho, mieli, sielu, ja sun silkkinen iho voi hyvin sen ansiosta, että sä syöt oikein ja hyvin, on sun aika palkita itsesi yhdellä herkkupäivällä viikossa. Voin kertoa, jos sun pahe on esim suklaa, etkä ole saanut sitä koko viikkoon...

Se tunne mikä siitä tulee kun saat sen, on sellainen maku orgasmi suussa, et saattaa alkaa hymyilyttää, posket punottamaan, kyl sä tiedät. Meni nyt vähän ohi aiheesta, mutta siis: tuntuu hyvältä. Esim. Leina rakastaa herkkuja varmaan enemmän kuin mua, mut kovasti se tsemppaa koko viikon, syö terveellisesti, treenaa, ja jaksaa painaa. Ja kun Leinan herkkupäivä koittaa, sitä iloa voi verrata Spice Girlsien keikkaan, jääkiekon MM kultajuhlaan, tai Juhannukseen. Kun on ansainnut jotain siitä pitää myös nauttia.

Kun sä olet sisäistänyt tätä meininkiä ja ajatusmaailmaa, susta tulee oman elämäsi Kung Fu Panda!

Seuraavaksi laitan postauksen siitä mikä on hyvää ja pahaa ravintoa sun omalle temppelilles :D Huikeita treeni hetkiä mussut, I`ll keep U posted!

Ps. Mulla olisi tarjolla stadin yks kuumin sinkkumies (tarjous ei ole kauan voimassa), rakas ystäväni Raymond, nyt tytöt lotto vetämään!

Toni K


                         



Töttöröö!



Work it out




Feng Zui

Jari Muffe


Leina mallin hommis hoikkana kun spagetti

Spagetti 2

Mallin herkku bursa päivät



41 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa, että bloginne on ehdoton lempparini tällä hetkellä! Lisää treeniin ja ruokavalioon liittyviä postauksia:)

    ps. Toni sun tattoot on mielettömiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis! laitetaan lisää poustauksia treenijutuist ja kaikkeen siihen liittyvästä härdellistä :D

      Toni K

      Poista
  2. Mulla käy tosi usein, niin että herkkupäivän koittaessa mikään herkku ei maistukaan yhtään niin hyvältä kuin olin aiemmin kuvitellu ja päivän päättyessä ihan innolla odottaa, että saa taas syödä seuraavana päivänä normaalisti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi sun ongelma on kauhea, sama kun olis liikaa fyrkkaa mut ei millään jaksais tuhlaa! Sun pitää pakottaa itses herkuttelemaan, voimia :D

      Toni K

      Poista
  3. Haha hauska ja hyvä postaus! :D Joo täällä kans yks joka ihailee noit leimoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tattoolla on hyvä peittää ja salata vanha ja ryppyinen iho.

      Toni K

      Poista
  4. Jäin koukkuun!! :D oot loistava ja mahtava kirjottamaan! Voisit yrittää saada Lauriakin kirjottaan Julian Blogiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. THX! Mä lupaan yrittää saada Laurii kirjoittamaan! Mut lauri kirjoittaa vaan neuvostoliitoksi.

      Toni K

      Poista
  5. Oot ihan törkeen hauska kirjottaja :D Thumbs up! xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos! Livenä on snadisti hidas, mutta leppoinen.

      Toni K

      Poista
  6. Tää blogi nous mun ykköseks, propsit siitä! Ja lotto pistetty vetää.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,ykkönen on uus kakkonen! Onnea lauraxx lottoon, toivotaan että natsaa :D

      Toni K

      Poista
  7. lisää treenipostauksia ja ruokaohjeita!! :) innolla odotam.

    VastaaPoista
  8. kirjotatte molemmat tosi hyvin, ihan ku olisitte pidemmänkin aikaa kirjotellu ! oisko muuten mahollista saada jotan hyviä treenivinkkejä vatsalihaksille ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä yritän kirjoittaa lisää treenauksesta, seuraavaks luvassa vatsatreeni:)

      Toni K

      Poista
  9. ...tää oli hyvä...olen just tuo 4 muksun äippä,jolla välillä löytyy muutama tekosyy,miksei äippä aina jaksa :)
    Mutta täytyy taas yrittää ottaa niskasta kiinni.Itseasiassa seikkailin tuolla "firman" sivuilla ja mietin tuota pt juttua,olisiko siitä kenties kurinpalautuksessa apua...katsotaan...
    Kiitos mielenkiintoisesta blogista,kiva tapa kirjoittaa ja olette kyllä makean näköinen pariskunta.
    Mielenkiinnolla jään seuraamaan...syksyn jatkoja molemmille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl sitä aikaa aina jostain löytää jos on tarpeeks halua! Kiitos kehuista! Suosittelen PT:tä, jos haluat saada treenin kunnolla käyntiin, antaa hyvän potkun!

      Toni K

      Poista
  10. Luin tän postauksen ja mietin, että pakko kommentoida ensimmäistä kertaa ikinä mihinkään blogiin, mut tää ampasi saman tien suosikkiblogien joukkoon! Enkä ollu näköjään eka, joka innostu :D Mut niin, treeni/safka postaukset teiltä on tosi jees, saa tsemppii omaan toimintaan! Vaikka hirvee kiire kaiken opiskelun, treenin ja duunin suhteen, niin kyl se vaan niin on, et itestä pitää huolehtia myös ruoan suhteen. Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että innostaa! hyviä treenejä, ja kiitos kehuista!

      Toni K

      Poista
  11. kirjotat tosi kivasti! :)

    VastaaPoista
  12. Moi!! Tarvisin vähän vinkkei treenailuun.. Oon koko ikäni ollut hoikka (175cm, alle 60kg), ja välillä tulee kausia, että tulee huonosti syötyä. Joten noi sun vinkit oli hyvii. Tykkään käydä kahvakuulassa ja haluaisinkin nyt vähän massaa ja lihasta.. Suositteletko jotain perusjuttui alottelijalle, niinku ennen treenii tai jälkeen otettavaks jotain proteiini/palautusjuomaa? Mikä olis hyvä?
    ps. Teil on ihan huippu blogi!!! Hyvää syksyn jatkoa :)

    VastaaPoista
  13. No huhhuh! Ihan mahtava blogi, sulla on niin hauska tapa kirjottaa, sitä jaksaa lukee vaikka kuinka kauan :D Ja lisää ehottomasti näitä ruoka ja liikuntajuttuja!

    VastaaPoista
  14. Hei ompa kivaa että annat treenivinkkejä, lisää niitä kiitos! :) Ja olisi kiva kuulla jatkossakin noista ruokajutuista! Haluisin etenkin kuulla mitä kantsis syödä treenin jälkeen..esim jos on ollut illalla salilla ja toisaalta ei siihen aikaan viittis enään pahemmin syödä, mutta mikä olis kevyt ja hyvä iltapala treenailun jälkeen? :) Kiitos blogistanne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! lukases toi muun uusin juttu siinä on vähän lisää safkajuttui:)

      Toni K

      Poista
  15. Mahtavaa settiä! Jatkakaa samaan malliin! Näitä on ilo lukea!:)

    VastaaPoista
  16. Sun pitäis Toni alkaa pitää jotain treeniblogia tän lisäks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei toi aika oikeen riitä, kiinnostusta kyl olis!

      Toni K

      Poista
  17. Miten mä koko ajan luin tohon Leinan kohtaan asti naisen äänellä. Mietin koko ajan lukiessani et onks Leina näin fiksu, mut sitten se olitkin sä! Ihan mahtava teksti :D Nauroin tolle hifistelyjutuille varsinkin.
    Kerrokko mistä selluliitti johtuu? Onks se oikeesti ihan vaan siitä paskasta rasvasta mitä syöt. Haluaisin lisätietoa. Olen oikeasti melko hoikka, lihasta löytyy, mutta sitten mulle on alkanut ilmestyä huolestuttavaa selluliittiä reisiin ja mahaan epätasaista muhkuraa, vaikka monta vuotta olen herkutellut lähes päivittäin karkeilla, sipseillä yms yms. Olen 21.

    VastaaPoista
  18. Jes...Lisää näitä! Tonilta vaan lisää treeni- ja ruokajuttuja niin pysyy mielenkiintoisena tämä blogi :) Tästä taisi just tulla yksi mun lemppariblogeista, can't wait to read more!

    VastaaPoista
  19. Herranjumala mikä kuumis toi jätkä !! Nyt on lotto todellaki laitettu vetämään..

    VastaaPoista
  20. Olipa hyvä kirjoitus! Mulla on ollut vikana juuri tuo tasapainon löytäminen, milloin tulee vedettyä väsyneenä ja allapäin kaikkea turhaa mättöpaskaa, milloin taas pinna kireellä kiristeltyä ihan liian tiukkislinjalla. Juuri tuo ruokien suunnittelu on kaiken a ja o, jos jää vain siihen, että ostetaan ja syödään, mitä tarjolla nyt sattuu olemaan ja mitä mieli tekee, siitä ei tule yhtään mitään. Ja nyt kun dieetti pikkuhiljaa lähestyy, silloin tehdään pilkuntarkasti ja vaa'an kautta kaikki ruoka. Ei poikkeuksia!

    Molemmat olette kovassa kunnossa! Ilolla seuraan näitä treenipostauksia :)

    -Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on vähän kikkailuu aina et löytää sen itelleen sopivan meiningin safkan ja treenin suhteen. Mut kokeilemalla se sieltä tulee!

      Toni K

      Poista
  21. Hahah, Reiska lotto on jo nähty, ei ollu 7 oikein ;)

    VastaaPoista