lauantai 13. lokakuuta 2012

Seksikäs ravintoralli!

Lupasin kirjoitella vähän noista ruokajutuista, mikä on lautasella Good and Bad. Tässä mennään taas mun mielipiteiden kanssa, eikä minkään absoluuttisen totuuden kanssa. Et jos oot eri mieltä, ole, ja syöt niin kun sä näet parhaaks. Mulla on itsellä jotain tiettyjä juttuja, mitä en suuhuni laittais, esim ananas. Otan mielummin tähystyksen perusteellisella tutkimisella takaluukun kautta kun laittaisin ananasta suuhuni.

Mulla ja Leinalla on aikalailla samanlainen ruokavalio. Molemmat tankkaa aamiaisen samaan aikaan, johon kuuluu yleensä molemmille:

1-2 Kananmunaa (keitettynä, tai paistettuna sis. kelt+valk)
1-2 Viipaletta ruisleipää (mulla voita kauheesti, Leinalla ei)
2    Siivua kalkkunaa
2    Siivua Juustoa (Mulla oltermanni, Leinalla aamupala light)
      Leivänpäälle kurkkua/salaattia/paprikaa
150-200g maustamatonta rahkaa, tai Pro Feel Proteiini rahkaa
3 dl Kevyt Maitoa juomaksi
1  Kuppi kahvia

ja lisäksi vitamiinitabletit, lisäravinteet, molemmilla vähän eri.

Eli paletti on aikalailla sama joka aamu, välillä jotain vähän enemmän, jotain vähän vähemmän. Mukana on välillä puolikas banaani/2 siivua pekonia/maustamaton jogurtti+mysliä. Esim. Jogurtti rahkan tilalle, tai pekoni leivän tilalle. Eli niinkun sä huomaat, tankataan aamulla ihan kivasti, ja hiilareita on. Tuntuu että jaksaa aamupäivän paremmin, kun on syönyt hyvin. Tän jälkeen yleensä jotain snadia pukeutumista, suihkussa käyntiä, ja about 45min safkan jälkeen valutaan salille. Leina ottaa välillä treenibuustereita (1.M.R). Ite en pysty vetämämään mitään tehonlisääjiä, menee muuten seinästä läpi. Neidillä tuntuu olevan parempi resistanssi ton suhteen. Johtuu varmaan siitä että on joutunu kestää mun kiukuttelua niin tullu sietokykykä.

Salitreenin jälkeen otan palautusjuoman, ja mulla kestää noin tunti ennen kuin ruoka alkaa maistumaan. Leina ei yleensä ole ottanut palautusjuomia, mutta nyt olen laittanut sen ottamaan. Käytiin just tossa meidän luottokiskassa Lönrootinkadulla täyttämässä lisäravinne varastoo, Fitnesstukussa on kyl paras valikoima, hinnat alhaalla, ja kun sä menet sinne, olit sä sitten bodannut 20v tai viikon, ne osaa jeesata, ei tarvii pyörii sormi rektumissa ja ihmetellä mitä sun kroppas tarvii. Kerrot, mitä haluat itsessä kehittää, mikä mättää treenissä/syömisessä ( voit kertoa myös poikaystävä huolet ne tykkää), niin apua löytyy. Heillä on nyt kolme myymälää, Lönkalla, Itiksessä Prisman vieressä, ja yks vielä Turussa Kauppiaskadulla. Jos et asu missään näissä, vaan Esim Tampereella ( otan osaa....) niin voit tilata kanssa netin kautta . Ite sporttaan StarNutrition tuotteita, parhaat maut, ei tarvii väkisin yrittää saada alas, ja hinnat kohdallaan.

Kun on treenin jälkeen ruoan aika, yleensä valitaan joku liha: Kana, naudanjauhelija, kala, ja tehdään ateria sen ympärille. Mut muistat et olethan miettinyt ja ostanut tarvikkeet jo valmiiksi edellisenä päivänä, niin tiedät nyt mitä sä sinne nättiin suppusuuhus laitat. Meillä se on yleensä paistetut kananfileepihvit+salaatti, kanasalaatti, yleensä ei perunaa tai riisiä, mutta mulla välillä kanapastaa kunnolla kerman kanssa, leina ei kauheesti lämpee. Jos oot salaatinystävä, ja laitat kauheesti salaattikastiketta, jossa on aikapaljon kaloreita ja hiilareita, kokeile tehdä oma salaatti kastike:

Voit sekoittaa oliiviöljyä, pippuria, ruohosipulia, chiliä, valkosipulia, ihan mistä tykkäät. Kokeile omaa comboa. Ja tietysti vielä balsamicoa. Salaatin päälle ripaus kunnon suolaa, ei mitään pansuolaa, vaan kunnon isorakeista suolaa myllystä, tai kokeile vaikka pink salt, löytyy isommista kaupoista. Mun lemppari ja yli kaiken on Sesam öljy, syntisen hyvää!

Kanafileitä ei tarvii tukottaa mausteilla täyteen, maustat kevyesti suola+pippuri, ei kermakastiketta. Kyytiin vielä Mozzarella/Buffalo Mozzarella, ja päälle rukolaa, nam.

Salaatissa menee kivasti kirsikkatomaatit, kurkku, jäävuorisalaatti, avocado (hyviä rasvoja), punasipuli/salaattisipuli, kuivatut viikunat, paahdetut pähkinät (maapähkinä, cashew yms.) paahdetut pinjansiemenet. On valinnan varaa, kokeile mikä maistuu sun suussa. Ja vielä parempi laitat miehes kokkaamaan, odottelet sohvalla, ja annat sille palkkioks rakkautta, niin se innostuu ajatuksesta. Me miehet on yksinkertasii.

Hyvä sääntö on pitää, ihan sama yritätkö kasvattaa J Lo perää, vai yritätkö kiristää runkoo, NIIN PITÄÄ SYÖDÄ. Syödä terveellisesti, ja tasaisin väliajoin. Älä anna sen kaamean nälän hiipii, se kun tulee kylmä hiki, kun sun tekis mieli tönästä mummo sporan alle, vaan syö tasaisesti. Itselläni se on 1,5h väliajoin jotain pientä. Kokeile aluksi 2tunnin välein, löydät kyllä oman tapas. Kun olet syönyt lämpimän aterian, ja kaksi tuntia mennyt, ota rahkaa, tonnikalaa, protskupatukka, ihan mikä sulle on paras, mutta pidä se koneesi, sun temppelisi käynnissä.

Niinkun sanoin, jos se ei saa ravintoa, ihan sama yritätkö kasvaa vai laihtua, sun aineenvaihdunta ei toimi oikein, jos et pidä kroppaasi ruokittuna, oikeilla, puhtailla ruoka-aineilla.

Iltaa kohde Leinan kanssa vähennetään hiilareita, Leinalla se stoppaa 18 aikoihin, ite en ole niin tarkka. Jos mun tekee mieli pastaa, mä syön sen. Oon niin kermaperse etten osaa enkä halua olla nautiskelematta. Ja kun nautit välipaloja, voit korvata sen protskushakella: Leinalla kierrossa nyt Diet Pro (Star Nutrition), mulla Super Gainer Pro (Star Nutrition). Ennen nukkumaan menoa voit myös ottaa protskushaken, pitää yöllä hyvin nälkää. Jos haluat kokeilla hyvää rasvanpolttajaa, olet ensikertalainen tyttö jolla treenifiilis alussa, tai jo pro, kokeile Ripped Pro (Star Nutrition). Kaikista näistä löytyy ravintosisällöt sivuilta, jos allergiota, ja haluat välttää tiettyjä ainesosia.

Treeni iloa mussukat, on Lauantai, Mun maailman kuumimmalla minkillä on synttärit ihan just!! Se on oksat pois ja käpy latvaan, leoparditangat kaapista esiin ja Takata!!!

Pus,

Toni K





Tytöt kondikseen setti

Meidän vellit!


Ota must kuva!

Bhodari kizu!

Sydänkohtaus lautasella

Täysjyvä Beef Rulla!

Oho...






30 kommenttia:

  1. Ah ihanaa kun teillä ei oo niin tarkkaa tai niin justiinsa :)
    Btw, mitä vikaa TAMPEREES O? :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se oo niin justiinsa, kunhan sinne päin menee!

      Toni K

      Poista
  2. Mites noi palautusjuomien ym. säilöntä- ja makeutusaineet? Itse kanssa tullut noita vedettyä, mutta purkin kylkiä tarkemmin tutkittuani totesin, että mieluummin vedän ne proteiinit ihan safkasta, kuin että samalla vaikka mitä keinotekosta e-koodia kurkusta alas. Jos sulla on tiedossa joku merkki, missä ei olis kauheesti käytetty noita teollisia lisäaineita, niin saa vinkata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei kyllä tuu heti mieleen mikä olis ihan selkeesti pelkkää luonnontuotetta imlan mitään e-koodeja..mut niinkun sanoit, parhaiten saa puhtaasta safkasta, ja protskut sitten vaan lisäks kylkeen.

      Toni K

      Poista
  3. Mitä vikaa Tampereessa muka on? :<

    VastaaPoista
  4. Pakko sanoa sen verran että teillä on tosi hyvä blogi! Kirjotatte just niistä asioista joista moni haluaa tietää, kivalla kirjotustyylillä ja huumorilla varustettuna. Kiva kuulla myös miehen ajatuksia näin naisvaltasessa blogimaailmassa. Leinalta kaipaisin jotain kauneus vinkkejä. Myös Leinan kansainvälinen "sukupuu" kiinnostaa esim. kuinka elämä toimii mannertenvälisissä perhesuhteissa. Leina on ehdottomasti kuumimpia belloja miss helsinki kisan lyhyessä historiassa! Leinalle tsemppiä kisaan ja jatkakaa samalla mallilla! T. Vannoutunut lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Leina laittaa tulevina päivinä kauneus juttuja kunnolla. Hyviä ideoita noi mistä puhuit, täytyy laittaa neidille eteenpäin että alkaa kirjottaa!

      Toni K

      Poista
  5. Saako postausta teidän kodista? :)

    VastaaPoista
  6. Hauskaahan tää jo on ku meidän kotona toinen puolisko käy aina kattoo tonin päivitykset! :D iloa siis molemmille, jatkakaa samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Kiitos! kiva kuulla että miehetkin osaa lukea:)

      Toni K

      Poista
  7. Yleensä skippaan kaikki ruokapostaukset sen siliän tien kiinnostuksen puutteen takia, mutta miten Toni sä osaatkaan kirjoittaa niin mielenkiintoisesti ja hauskasti?? Sain jopa pari hyvää vinkkiä, ja toi mun mies joka on vannoutunut salillakävijä niin katteli sun vinkkejä kans muka salamyhkäisesti (ei ymmärrä blogien päälle). Hieno duuni tää teiän blogi, Leinalta kaipaisin pidempiä postauksia ja enemmän!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis! Rakkaudesta ruokaan niin siit on helppo kirjottaa. Eri juttu jos pitäis kirjottaa jotain esim. poneista...

      Toni K

      Poista
  8. Pakko sanoo et hauskoin ja tietorikkain blogi aikoihin! Ja sun tyylis kirjottaa on kyl huippu. Repesin - mummo sporan alle - esimerkille. Olen just alottanut salilla käymisen ja kaikki nää vinkit tulee käyttöön! Suoraa puhetta ja turha jaagailu pois! Mä haluisin itse tietää Leinan treenipäiväkirjasta , ja vinkkejä aloittelevalle salilla kävijälle, et et esim millä painoilla on hyvä alottaa että onko esim 30kg ketusti liikaa vai pitääkö himmailla ja länkyttää niillä 15kg painoilla ikuisuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummoissa ei ole mitään vikaa, I Love old people, mut kun on näläs tuntuu et niitä on jokapuolella. Noista painoista sen verran, et vaikee sanoa mikä on oikea paino. Jokaisella niin henk.koht. Kiinnitä enemmän huomiota toistojen määriin. Jos teet toistoja esim sen 12, niin pidä painot sellanena, että vikat pari toistoa tuntuu, ja kunnolla.

      Turha hinkuttaa liian pienillä painoilla. Alat lisäämään sitä mukaa, kun tuntuu että riittää enmmän potkua, kuuntele omaa kroppaas, ja keskity yekee liikket oikein, että tapahtuu kehitystä, etkä riko paikkojas!

      Hyvii Treenei!

      Toni K

      Poista
  9. Aivan huikee blogi, josta tulee aina niin hyvälle fiilikselle! Sä Toni etenkin kirjotat niin hauskasti ja mielenkiintosesti (ja susta huomaa et oot omistautunut näille treenijutskuille!), et en vaan välillä voi lakata nauramasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thx! Kyl tulee aikapitkälti elettyy ton treenin ympärillä, siit saa vaan niin paljon irti ja hyvän fiiliksen, ja kiva viettää aikaa samanhenkisten ihmisten kans. Nauru on kans ihq!

      Toni K

      Poista
  10. Tsädäm! Oon Toni-fani jo mitä hittoo vissiin toista viikkoa!

    Rakastan miehiä, jotka rakastavat naisiaan!
    Ja oot hauskakin.
    Tosi skifi meininki!

    Kauko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jia Kauko! Miehet on rautaa joil on pehmis sydän!


      Toni K

      Poista
  11. Olematta mikään asiantuntija, allekirjoitan sun ohjeet täysin!

    Ja mieshän osaa kirjoittaa, mielenkiintoisesti ja hauskasti, ei oo mikään helppo homma, siinä jopa voin sanoa olevani asiantuntija :D

    Täällä ootte ainakin jo bloginne kanssa päätyneet Suosikit-kansioon, jatkakaa samaan malliin!

    VastaaPoista
  12. Kiitos molemmilta! Jotenkin toi kirjoittaminen on mulle vähän työlästä vielä, ajatus karkailee niin paljon, mutta opetellaan täs kato :)

    Toni K

    VastaaPoista
  13. Hei, kertokaa tietämättömälle treenaajalle, että mikä noissa palautusjuomissa on se juttu? Mä en pysty juomaan niitä, mä olen valitettavasti aivan helkkarin nirso. Myöskään rahkat ei mee alas :o miks pitää olla tämmönen ruokavammanen...
    Kiva blogi teillä, nättejä ihmisiä ja reteetä tekstiä!:) ja Tonin muistan hyvinkin Oopperan rokkipuolelta, ei siinä lookissa ollut mitään vikaa :p

    VastaaPoista
  14. toni kuules, tein eilen sun superpeppputreenin, melko pumppii meni koivet! pistäs jotain tehokasta vatsatreeniä kehiin! mikä auttaa näkyviin vatsalihaksiin ja mikä ei? (taidan tietää, että ruokavalio on vaikuttavin asia tässä kohtaa, mutta esim. minkälainen treeni on paras abseihin, mitkä liikkeet, kuinka usein?)

    VastaaPoista
  15. Jätättekö joitakin kommentteja julkaisematta?

    VastaaPoista
  16. Tosi kiva blogi teillä =) sun tekstit on hyviä ja todella motivoivia

    VastaaPoista
  17. kandee vaihtaa toi jenkkisalaatti oikeeks salaatiks, siis oikeasti vihreeks. jääsalaatis on lähinnä vaan vettä(plus sutanasti torjunta-aineita) koska se on niin ei-minkään-värinen. mitä vihreempi salde, sen parempi ravintosisältö.

    tänks ja kiip ap ti kuud vörk.

    VastaaPoista
  18. Moikka! Tilasin hetken mielijohteesta tuota Ripped Prota ja vasta tilauksen jälkeen rupesin googlettelemaan sen käyttöä ja aika huonosti löytyy mitään neuvoja. Pakkauksen ohjeessa on "ennen aterioita", eli tarkottaako tämä käytännössä heti heräämisen jälkeen? Vai miten teillä sitä käytetään? Ennen treeniä vaikka iltapäivällä? Kiitti jos jaksat vastailla!
    ps. eka kommentti mihinkään blogiin koskaan, wuu!

    VastaaPoista